The Gallery

Van grijze Zuiderdokken tot groene long 

De Gedempte Zuiderdokken, momenteel nog een parkeerplein in de onmiddellijke nabijheid van The Gallery, krijgen een grondige make-over. Onder de naam Dok Zuid komt hier een aantrekkelijke site met een uitgesproken groen karakter en tal van ontspanningsmogelijkheden. Daarmee krijgt Het Zuid, dat de laatste decennia al uitgroeide tot een trekpleister, opnieuw een aanzienlijke boost! Ook de huidige parkeerfaciliteiten - een meerwaarde voor de buurt - gaan niet verloren met deze transformatie. Ze verhuizen naar de ondergrondse verdiepingen. 

 

De Schelde als decor 

Langs de Scheldekaaien, op een steenworp van The Gallery, geniet u van een wijds uitzicht over de Schelde, die met zijn lichtjes kabbelende water een zalig gevoel van rust creëert. Ter hoogte van de Leuvenstraat zelf bevindt zich een ruime heraangelegde oever waar u heerlijk kan uitwaaien tegen een schitterend decor. Op het nieuw aangelegde fietspad, dat bijna 7 km lang is, rijd je helemaal tot aan het toekomstige Droogdokkenpark in het noorden van de stad. Ook de voetgangers komen hier aan hun trekken. De dijk is ingericht als een uitgestrekt groen park en een droom voor elke wandelaar.
Als bewoner van The Gallery profiteert u vanop de eerste rij van al het moois dat de nieuwe Scheldekaaien voor u in petto hebben. 

 

Grootstad op mensenmaat 

Antwerpen biedt alle voordelen van een grootstad in zakformaat. U geniet er van de typische kosmopolitische sfeer en bedrijvigheid van een metropool, maar tegelijkertijd blijft alles hier op mensenmaat. Verspreid over de stad bevinden zich tal van architecturale hoogstandjes en monumenten die getuigen van een roemrijk verleden. Ook qua cultureel aanbod is de Scheldestad een hoogvlieger, met wereldberoemde musea als het MAS of het Red Star Line Museum. In de talrijke top- en sterrenrestaurants geniet u als fijnproever van het beste dat de Belgische en internationale keuken te bieden hebben. En dan hebben we het nog niet gehad over de Antwerpse modescene, die wereldwijde bekendheid geniet, of Antwerpen als een van de belangrijkste diamantsteden ter wereld. Samengevat: een eindeloos veelzijdige stad waar u zich ongetwijfeld helemaal thuis voelt! 

Fotogalerij

Project The Gallery
Antwerpen Zuid Zuiderdokken Demeester
Antwerpen Zuid KMSKA
Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op deze website makkelijker te maken.Meer wetenVerder gaan